top of page

Grønkålspandekager med fyld

Lene Hanssons opskrift på grønkålspandekager med fyld

Pandekager

40 g chiafrø

50 g rismel 50 g majsmel 2½ dl risdrik 2 æggeblommer 50 g grønkål, uden stok og hakket Smør til stegning

Grønt fyld 100 g agurk 50 g squash 1 tsk. basilikum, fintsnittet 1 spsk. sesamolie 1 spsk. limesaft ½ tsk. ubleget havsalt

Rødt fyld 50 g tomater 50 g radiser 50 g rød peber 1 tsk. koriander, fintsnittet 1 tsk. Vita Biosa 1 tsk. olivenolie ½ tsk. havsalt Fremgangsmåde: Skær agurk og squash til det grønne fyld i fine tern, og bland det sammen med basilikum i en lille skål. Dryp sesamolie og limesaft over, drys med havsalt, og lad det trække. Skær tomater, radiser og rød peberfrugt til det røde fyld i fine tern, og bland det sammen med koriander i en anden lille skål. Dryp Vita Biosa og olivenolie over, drys med havsalt, og lad det trække. Bland ingredienserne til pandekagerne sammen. Steg dem på en varm pande i lidt smør i 2 minutter på hver side, eller til de er gyldne. Server dem varme sammen med de to slags fyld.

Ud fra et forsigtighedsprincip skal salater, smoothies og lignende retter, hvor der er anvendt Vita Biosa, indtages samme dag, som de er tilberedt. Dette gælder ikke, hvis der er tale om en madret, der fermenteres (mælkesyregæres).

Fra Elsk din tarm 2 af Lene Hansson og Christine Erritzøe

bottom of page