top of page

Spicy gulerødder

Lene Hanssons opskrift på spicy gulerødder

500 g gulerødder 50 g peberrod ½ rød chili 50 g ingefær Lage 1 dl kogende vand 20 g ubleget havsalt 4½ dl koldt vand 1 spsk. Vita Biosa 3 hele kardemommefrø (kan udelades) 1 tsk. hel sort peber Fremgangsmåde: Skræl gulerødder og peberrod. Skær dem derefter i lange strimler, og læg dem i et patentglas, der kan rumme ca. ¾ l. Skær også chili og ingefær i strimler på langs, og bland dem med de andre grøntsager i glasset, så det hele fordeler sig smukt. Bland lagen i en skål ved at hælde det kogende vand over saltet og røre rundt, til saltet er helt opløst. Tilsæt dernæst det kolde vand, Vita Biosa, kardemommefrø og peberkorn. Rør godt rundt i lagen, og hæld den i glasset med grøntsagerne, så de er helt dækket. Lad gulerødderne fermentere i 5-7 dage, alt efter hvilken temperatur glasset står ved. Du kan bruge denne spicy og delikate gulerodsblanding som tilbehør til alle middagsretter. Hvis du vælger at rive alle grøntsagerne, får du også stort udbytte af den spicy blanding.

bottom of page