top of page

Hvorfor vælge Vita Biosa?


Det er kombinationen af mælkesyrebakterier og urter og de stoffer, der dannes under fermenteringen, der gør Vita Biosa så unik.

Vita Biosa fermenteres med 19 forskellige urter og mens mælkesyrebakterierne (8 forskellige kulturer) omdanner det tilsatte melasse* og til dels urterne, danner de syrer og andre stoffer som for eksempel aminosyrer og vitaminer. Derfor er Vita Biosa mere end kun mælkesyrebakterier. Når du køber en flaske Vita Biosa, får du en komplet pakke med hele det fermenterede produkt:

- aktive mælkesyrebakterier

- fermenteret urteekstrakt

- organiske syrer

- andre stoffer dannet under fermenteringen

Det eneste vi tager op er urteresterne, på samme måde som man fjerner tebladene, når teen har trukket. I Vita Biosa giver urterne dog ikke kun smag, men virker derimod som føde for mælkesyrebakterierne, der i processen omsætter dele af urtestofferne til fermenteret urteekstrakt.

Mælkesyrebakterierne danner organiske syrer, som sænker pH-værdien, og dette konserverer produktet naturligt, fordi de bakterier, der normalt skaber forrådnelse ikke kan leve ved så lav en pH-værdi. I denne proces spiser mælkesyrebakterierne 100 % af den tilsatte melasse, sådan at produktet til sidst er sukkerfrit.

Vita Biosa er altså:

- ikke tilsat konserveringsmiddel

- fri for sukker

og er desuden:

- fri for gluten

- fri for mælk

Måske undrer du dig over, hvordan et produkt med mælkesyrebakterier kan være fri for mælk? Mange stiller det spørgsmål, fordi vi er vant til at høre om mælkesyrebakterier i forbindelse med yoghurt, og så på grund af navnet. Men på trods af navnet, så har mælkesyrebakterierne ikke noget specielt med mælk at gøre, og det har den mælkesyre, de danner heller ikke. Læs mere om mælkesyrebakterier.

Vita Biosa er fremstillet på naturlige og økologiske råvarer, og de anvendte mælkesyrebakterier er derfor også GMO-fri.

Kort fortalt er Vita Biosa:

- økologisk

- GMO-fri

- danskproduceret

- testet på akkrediteret laboratorium

*Fermenteret restprodukt fra rørsukkerproduktion, bestående af alle skaldele fra planten

bottom of page